1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Scrisoarea a doua a Sfântului Apostol Paul către Corinteni

traducerea catolică
Editura Sapientia din Iaşi

Capitolul 12

    1. Şi, ca să nu fiu umplut de îngâmfare din cauza măreţiei revelaţiilor, mi-a fost dat un ghimpe în trup, un înger al Satanei ca să mă pălmuiască, aşa încât să nu mă umplu de îngâmfare.
    1. De trei ori l-am rugat pentru aceasta pe Domnul să-l îndepărteze de la mine,
    1. dar el mi-a zis: "Îţi este suficient harul meu, căci puterea mea se arată în slăbiciune". Aşadar, mă voi lăuda cu bucurie în slăbiciunile mele ca să locuiască în mine puterea lui Cristos.
    1. De aceea, mă bucur în slăbiciuni, în jigniri, în necazuri, în lipsuri, în persecuţii, în lipsuri îndurate pentru Cristos, pentru că atunci când sunt slab, atunci sunt puternic.

Revelaţiile şi viziunile lui Paul

Capitolul 12

7 Şi, ca să nu fiu umplut de îngâmfare din cauza măreţiei revelaţiilor, mi-a fost dat un ghimpe în trup a, un înger al Satanei ca să mă pălmuiască, aşa încât să nu mă umplu de îngâmfare b. 8 De trei ori l-am rugat pentru aceasta pe Domnul să-l îndepărteze de la mine, 9 dar el mi-a zis: "Îţi este suficient harul meu, căci puterea mea se arată în slăbiciune". Aşadar, mă voi lăuda cu bucurie în slăbiciunile mele ca să locuiască în mine puterea lui Cristos. 10 De aceea, mă bucur în slăbiciuni, în jigniri, în necazuri, în lipsuri, în persecuţii, în lipsuri îndurate pentru Cristos, pentru că atunci când sunt slab, atunci sunt puternic.

 

Note de subsol


a Expresia nu se referă la vreo boală fizică sau psihică, aşa cum s-a încercat de-a lungul istoriei exegezei să se explice (167 de interpretări), ci este o încercare pe care Paul a depăşit-o prin puterea harului. Tripla rugăciune a lui Paul aminteşte de tripla rugăciune a lui Isus (Mc 14,32-42), a cărei ascultare constă tocmai în suportarea încercării.
b Unele manuscrise importante omit: aşa încât să nu mă umplu de îngâmfare.
copiere simplă
copiere cu trimitere
copiere cu formatare

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


 
© 2013 DeiVerbum.ro - un proiect dezvoltat de Catholica.ro în colaborare cu Ercis.ro şi EdituraSapientia.ro