1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Scrisoarea a doua a Sfântului Apostol Paul către Corinteni

traducerea catolică
Editura Sapientia din Iaşi

Capitolul 8

    1. Dar, aşa cum sunteţi mai presus în toate, în credinţă şi în cuvânt, în cunoaştere şi în orice străduinţă şi în iubirea pe care v-am împărtăşit-o, la fel să fiţi mai presus şi în această binefacere.
    1. Căci voi cunoaşteţi harul Domnului nostru Isus Cristos, care din iubire faţă de voi, deşi era bogat, s-a făcut sărac pentru ca, prin sărăcia lui, voi să vă îmbogăţiţi.
    1. Uşurarea altora să nu devină o povară pentru voi, ci să fie în spirit de egalitate:
    1. prisosul vostru din momentul de faţă [să umple] lipsa lor, pentru ca prisosul lor să umple lipsa voastră, aşa încât să fie egalitate,
    1. după cum este scris: Celui care a strâns mult nu i-a prisosit, iar celui care a strâns puţin nu i-a lipsit.

III. COLECTA PENTRU BISERICA
DIN IERUSALIM


Generozitatea macedonenilor

Capitolul 8

7 Dar, aşa cum sunteţi mai presus în toate, în credinţă şi în cuvânt, în cunoaştere şi în orice străduinţă şi în iubirea pe care v-am împărtăşit-o b, la fel să fiţi mai presus şi în această binefacere.
     9 Căci voi cunoaşteţi harul Domnului nostru Isus Cristos, care din iubire faţă de voi, deşi era bogat, s-a făcut sărac pentru ca, prin sărăcia lui, voi să vă îmbogăţiţi. 13 Uşurarea altora să nu devină o povară pentru voi, ci să fie în spirit de egalitate: 14 prisosul vostru din momentul de faţă [să umple] lipsa lor, pentru ca prisosul lor să umple lipsa voastră, aşa încât să fie egalitate, 15 după cum este scris:
    Celui care a strâns mult nu i-a prisosit,
    iar celui care a strâns puţin nu i-a lipsit
.

 

Note de subsol


b În afară de papirusul cel mai vechi şi de codicele Vaticanus, toate celelalte manuscrise au: dragostea pe care ne-aţi arătat-o.
copiere simplă
copiere cu trimitere
copiere cu formatare

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


 
© 2013 DeiVerbum.ro - un proiect dezvoltat de Catholica.ro în colaborare cu Ercis.ro şi EdituraSapientia.ro