1 2 3 4 5

Scrisoarea Sfântului Apostol Iacob

traducerea catolică
Editura Sapientia din Iaşi

Capitolul 1

  1. Iacob, slujitorul lui Dumnezeu şi al Domnului Isus Cristos, către cele douăsprezece triburi care trăiesc în diaspora: Salutare!
  1. Să consideraţi ca o mare bucurie, fraţii mei, când treceţi prin diferite încercări,
  1. ştiind că încercarea credinţei voastre produce răbdarea,
  1. iar răbdarea trebuie să ducă la desăvârşirea faptei ca să fiţi desăvârşiţi şi integri, fără să vă lipsească ceva.
  1. Dacă îi lipseşte cuiva dintre voi înţelepciunea, să o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor din belşug, şi fără mustrare, şi i se va da,
  1. dar să o ceară cu credinţă, fără ezitare, fiindcă cel care stă la îndoială se aseamănă cu valul mării purtat de vânt şi aruncat de ici-colo.
  1. Un astfel de om să nu-şi închipuie că va primi ceva de la Domnul,
  1. pentru că este un om cu suflet împărţit, nestatornic în toate căile sale.
  1. Fratele care este umilit să se mândrească de înălţarea lui,
  1. iar cel bogat de umilirea lui pentru că va trece ca floarea ierbii.
  1. Căci soarele s-a ridicat cu arşiţa lui şi a uscat iarba, iar floarea ei a căzut, înfăţişarea ei frumoasă a pierit. Tot aşa şi cel bogat se va sfârşi în lucrările sale.

Destinatarii scrisorii

Capitolul 1

1 Iacob, slujitorul lui Dumnezeu şi al Domnului Isus Cristos, către cele douăsprezece triburi care trăiesc în diaspora: Salutare!

Răbdare, credinţă şi înţelepciune

    2 Să consideraţi ca o mare bucurie, fraţii mei, când treceţi prin diferite încercări, 3 ştiind că încercarea credinţei voastre produce răbdarea, 4 iar răbdarea trebuie să ducă la desăvârşirea faptei ca să fiţi desăvârşiţi şi integri, fără să vă lipsească ceva. 5 Dacă îi lipseşte cuiva dintre voi înţelepciunea, să o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor din belşug, şi fără mustrare, şi i se va da, 6 dar să o ceară cu credinţă, fără ezitare, fiindcă cel care stă la îndoială se aseamănă cu valul mării purtat de vânt şi aruncat de ici-colo. 7 Un astfel de om să nu-şi închipuie că va primi ceva de la Domnul, 8 pentru că este un om cu suflet împărţit a, nestatornic în toate căile sale.
     9 Fratele care este umilit să se mândrească de înălţarea lui, 10 iar cel bogat de umilirea lui pentru că va trece ca floarea ierbii. 11 Căci soarele s-a ridicat cu arşiţa lui şi a uscat iarba, iar floarea ei a căzut, înfăţişarea ei frumoasă a pierit. Tot aşa şi cel bogat se va sfârşi în lucrările sale.
    

 

Note de subsol


a Lit.: cu suflet dublu. Expresia se referă la creştinul în conflict cu el însuşi, incapabil de o alegere definitivă. În acest context, "criza" spirituală nu poate fi o stare normală şi permanentă a celui care, prin credinţă, a ales să-l slujească pe Dumnezeu.
copiere simplă
copiere cu trimitere
copiere cu formatare

1 2 3 4 5


 
© 2013 DeiVerbum.ro - un proiect dezvoltat de Catholica.ro în colaborare cu Ercis.ro şi EdituraSapientia.ro