1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Evanghelia după Sfântul Marcu

traducerea catolică
Editura Sapientia din Iaşi

Capitolul 6

  1. Apostolii s-au adunat la Isus și i-au povestit toate câte au făcut și ce au învățat.
  1. Atunci el le-a spus: "Veniți voi singuri, într-un loc retras, și odihniți-vă puțin"; pentru că mulți veneau și plecau și nu aveau timp nici măcar să mănânce.
  1. Au plecat cu o barcă spre un loc retras, ei singuri.
  1. Mulți i-au văzut plecând și și-au dat seama. Au alergat, deci, pe jos, din toate cetățile, și au ajuns înaintea lor acolo.
  1. Coborând, [Isus] a văzut o mare mulțime și i s-a făcut milă de ei pentru că erau ca oile care nu au păstor și a început să-i învețe multe.
  1. Se făcea târziu de acum. Discipolii lui s-au apropiat și i-au spus: "Locul este izolat și s-a făcut deja târziu;
  1. dă-le drumul, ca, mergând prin cătunele și satele din jur, să-și cumpere ceva ca să mănânce".
  1. Dar el le-a răspuns: "Dați-le voi să mănânce". Ei i-au zis: "Atunci, să mergem noi să cumpărăm pâine de două sute de dinari și să le dăm să mănânce?"
  1. Iar el le-a zis: "Câte pâini aveți? Mergeți și vedeți!" După ce s-au interesat i-au spus: "Cinci, și doi pești".
  1. Atunci le-a poruncit să se așeze toți grupuri-grupuri, pe iarba verde.
  1. Și s-au așezat în grupuri de câte o sută și de câte cincizeci.
  1. Luând cele cinci pâini și cei doi pești, ridicându-și ochii spre cer, a binecuvântat, a frânt pâinile și le-a dat discipolilor ca să le pună în fața lor; și a împărțit cei doi pești la toți.
  1. Au mâncat toți și s-au săturat.
  1. Iar ei au strâns douăsprezece coșuri pline de bucăți și resturi de pește.
  1. Cei care au mâncat din pâini erau cinci mii de bărbați.

Isus la Nazaret
(Mt 13,53-58; Lc 4,16-30)

Capitolul 6Înmulțirea pâinilor
(Mt 14,13-21; Lc 9,10-17; In 6,1-13)
    30 Apostolii s-au adunat la Isus și i-au povestit toate câte au făcut și ce au învățat. 31 Atunci el le-a spus: "Veniți voi singuri, într-un loc retras, și odihniți-vă puțin"; pentru că mulți veneau și plecau și nu aveau timp nici măcar să mănânce. 32 Au plecat cu o barcă spre un loc retras, ei singuri.
     33 Mulți i-au văzut plecând și și-au dat seama. Au alergat, deci, pe jos, din toate cetățile, și au ajuns înaintea lor acolo. 34 Coborând, [Isus] a văzut o mare mulțime și i s-a făcut milă de ei pentru că erau ca oile care nu au păstor și a început să-i învețe multe. 35 Se făcea târziu de acum. Discipolii lui s-au apropiat și i-au spus: "Locul este izolat și s-a făcut deja târziu; 36 dă-le drumul, ca, mergând prin cătunele și satele din jur, să-și cumpere ceva ca să mănânce". 37 Dar el le-a răspuns: "Dați-le voi să mănânce". Ei i-au zis: "Atunci, să mergem noi să cumpărăm pâine de două sute de dinari și să le dăm să mănânce?" 38 Iar el le-a zis: "Câte pâini aveți? Mergeți și vedeți!" După ce s-au interesat i-au spus: "Cinci, și doi pești". 39 Atunci le-a poruncit să se așeze toți grupuri-grupuri, pe iarba verde. 40 Și s-au așezat în grupuri de câte o sută și de câte cincizeci. 41 Luând cele cinci pâini și cei doi pești, ridicându-și ochii spre cer, a binecuvântat, a frânt pâinile și le-a dat discipolilor ca să le pună în fața lor; și a împărțit cei doi pești la toți. 42 Au mâncat toți și s-au săturat. 43 Iar ei au strâns douăsprezece coșuri pline de bucăți și resturi de pește. 44 Cei care au mâncat din pâini erau cinci mii de bărbați.
copiere simplă
copiere cu trimitere
copiere cu formatare

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16


 
© 2013 DeiVerbum.ro - un proiect dezvoltat de Catholica.ro în colaborare cu Ercis.ro şi EdituraSapientia.ro