1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Evanghelia după Sfântul Marcu

traducerea catolică
Editura Sapientia din Iaşi

Capitolul 9

  1. Întorcându-se la discipoli, a văzut o mare mulțime în jurul lor și cărturari care discutau cu ei.
  1. Îndată ce mulțimea l-a văzut, a rămas uimită și a alergat să-l întâmpine.
  1. Iar el i-a întrebat: "Despre ce discutați cu ei?"
  1. Atunci, unul din mulțime i-a răspuns: "Învățătorule, l-am adus la tine pe fiul meu care are un duh mut.
  1. Ori de câte ori îl ia în stăpânire, îl trântește la pământ, iar el face spume, scrâșnește din dinți și înțepenește. Am spus discipolilor tăi să-l alunge, dar nu au putut".
  1. Atunci el le-a răspuns: "O, generație necredincioasă, până când voi mai fi cu voi? Până când vă voi mai suporta? Aduceți-l la mine!"
  1. L-au adus la el și, când duhul l-a văzut, îndată l-a scuturat [pe tânăr] și, căzând la pământ, se zvârcolea, făcând spume.
  1. [Isus] l-a întrebat pe tatăl lui: "De cât timp se întâmplă aceasta?" El i-a zis: "Din copilărie.
  1. De multe ori l-a aruncat chiar și în foc și în apă ca să-l facă să piară. Însă, dacă poți, îndură-te de noi și ajută-ne!"
  1. Isus i-a spus: "«Dacă poți?» Toate sunt posibile pentru cel care crede".
  1. Tatăl copilului a strigat îndată: "Cred. Vino în ajutorul necredinței mele!"
  1. Văzând Isus că se adună mulțimea, i-a poruncit duhului necurat, spunându-i: "Duh mut și surd, eu îți poruncesc: ieși din el și să nu mai intri niciodată în el".
  1. Strigând și scuturându-l puternic, a ieșit, iar el a devenit ca un mort, încât cei mai mulți spuneau că a murit.
  1. Însă Isus, prinzându-l de mână, l-a ridicat, iar el a stat în picioare.
  1. După ce a intrat în casă, discipolii l-au întrebat aparte: "De ce noi nu am putut să-l alungăm?"
  1. El le-a spus: "Acest soi [de diavol] nu poate fi scos cu nimic în afară de rugăciune".

Capitolul 9Vindecarea unui tânăr posedat de diavol
(Mt 17,14-21; Lc 9,37-43; )
    14 Întorcându-se la discipoli, a văzut o mare mulțime în jurul lor și cărturari care discutau cu ei. 15 Îndată ce mulțimea l-a văzut, a rămas uimită și a alergat să-l întâmpine. 16 Iar el i-a întrebat: "Despre ce discutați cu ei?" 17 Atunci, unul din mulțime i-a răspuns: "Învățătorule, l-am adus la tine pe fiul meu care are un duh mut. 18 Ori de câte ori îl ia în stăpânire, îl trântește la pământ, iar el face spume, scrâșnește din dinți și înțepenește. Am spus discipolilor tăi să-l alunge, dar nu au putut". 19 Atunci el le-a răspuns: "O, generație necredincioasă, până când voi mai fi cu voi? Până când vă voi mai suporta? Aduceți-l la mine!" 20 L-au adus la el și, când duhul l-a văzut, îndată l-a scuturat [pe tânăr] și, căzând la pământ, se zvârcolea, făcând spume. 21 [Isus] l-a întrebat pe tatăl lui: "De cât timp se întâmplă aceasta?" El i-a zis: "Din copilărie. 22 De multe ori l-a aruncat chiar și în foc și în apă ca să-l facă să piară. Însă, dacă poți, îndură-te de noi și ajută-ne!" 23 Isus i-a spus: "«Dacă poți?» Toate sunt posibile pentru cel care crede". 24 Tatăl copilului a strigat îndată: "Cred. Vino în ajutorul necredinței mele!" 25 Văzând Isus că se adună mulțimea, i-a poruncit duhului necurat, spunându-i: "Duh mut și surd, eu îți poruncesc: ieși din el și să nu mai intri niciodată în el". 26 Strigând și scuturându-l puternic, a ieșit, iar el a devenit ca un mort, încât cei mai mulți spuneau că a murit. 27 Însă Isus, prinzându-l de mână, l-a ridicat, iar el a stat în picioare. 28 După ce a intrat în casă, discipolii l-au întrebat aparte: "De ce noi nu am putut să-l alungăm?" 29 El le-a spus: "Acest soi [de diavol] nu poate fi scos cu nimic în afară de rugăciune" b.

 

Note de subsol


b Multe manuscrise adaugă: şi cu post, probabil după 1Cor 7,5.
copiere simplă
copiere cu trimitere
copiere cu formatare

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16


 
© 2013 DeiVerbum.ro - un proiect dezvoltat de Catholica.ro în colaborare cu Ercis.ro şi EdituraSapientia.ro