1 2 3 4 5

Scrisoarea întâi a Sfântului Apostol Paul către Tesaloniceni

traducerea catolică
Editura Sapientia din Iaşi

  Capitolul 3

  1. De aceea, nemaiavând răbdare, ne-am hotărât să rămânem singuri în Atena
  2. și l-am trimis pe Timotei, fratele nostru și colaboratorul lui Dumnezeu la evanghelia lui Cristos, ca să vă întărească și să vă îmbărbăteze cu privire la credința voastră,
  3. pentru ca nimeni să nu se clatine în aceste necazuri. De fapt, știți voi înșivă că la aceasta am fost destinați.
  4. Și când eram la voi, v-am spus de mai înainte că vom avea de suferit, după cum s-a și întâmplat, și voi o știți.
  5. De aceea, nemaiavând răbdare, am trimis ca să aflu despre credința voastră pentru ca nu cumva să vă fi ispitit ispititorul, iar osteneala noastră să fi fost zadarnică.
  6. Dar acum Timotei s-a întors la noi de la voi și ne-a adus vestea cea bună a credinței și iubirii voastre și că aveți o bună amintire despre noi întotdeauna, dorind să ne vedeți așa cum și noi [dorim să vă vedem].
  7. De aceea, fraților, suntem mângâiați prin voi în orice strâmtorare și necaz, datorită credinței voastre,
  8. căci acum mai prindem viață, dacă voi stați neclintiți în Domnul.
  9. De fapt, ce mulțumire i-am putea aduce lui Dumnezeu în privința voastră pentru toată bucuria cu care ne bucurăm datorită vouă înaintea Dumnezeului nostru?
  10. Noaptea și ziua îl rugăm cu stăruință să vă vedem fața și să completăm ceea ce mai lipsește credinței voastre.
  11. Însuși Dumnezeu și Tatăl nostru și Domnul nostru Isus să îndrepte calea noastră spre voi,
  12. iar pe voi să vă facă Domnul să creșteți și să prisosiți în iubire unii față de alții și față de toți, așa cum suntem noi față de voi,
  13. ca să întărească inimile voastre, așa încât să fiți fără prihană înaintea lui Dumnezeu și Tatăl nostru la venirea Domnului nostru Isus împreună cu toți sfinții săi. Amin.

  Misiunea lui Timotei

  Capitolul 3

  1 De aceea, nemaiavând răbdare, ne-am hotărât să rămânem singuri în Atena 2 și l-am trimis pe Timotei, fratele nostru și colaboratorul lui Dumnezeu a la evanghelia lui Cristos, ca să vă întărească și să vă îmbărbăteze cu privire la credința voastră, 3 pentru ca nimeni să nu se clatine în aceste necazuri. De fapt, știți voi înșivă că la aceasta am fost destinați. 4 Și când eram la voi, v-am spus de mai înainte că vom avea de suferit, după cum s-a și întâmplat, și voi o știți. 5 De aceea, nemaiavând răbdare, am trimis ca să aflu despre credința voastră pentru ca nu cumva să vă fi ispitit ispititorul, iar osteneala noastră să fi fost zadarnică.
       6 Dar acum Timotei s-a întors la noi de la voi și ne-a adus vestea cea bună a credinței și iubirii voastre și că aveți o bună amintire despre noi întotdeauna, dorind să ne vedeți așa cum și noi [dorim să vă vedem]. 7 De aceea, fraților, suntem mângâiați prin voi în orice strâmtorare și necaz, datorită credinței voastre, 8 căci acum mai prindem viață, dacă voi stați neclintiți în Domnul. 9 De fapt, ce mulțumire i-am putea aduce lui Dumnezeu în privința voastră pentru toată bucuria cu care ne bucurăm datorită vouă înaintea Dumnezeului nostru? 10 Noaptea și ziua îl rugăm cu stăruință să vă vedem fața și să completăm ceea ce mai lipsește credinței voastre.

  Rugăciune pentru creșterea în credință

      11 Însuși Dumnezeu și Tatăl nostru și Domnul nostru Isus să îndrepte calea noastră spre voi, 12 iar pe voi să vă facă Domnul să creșteți și să prisosiți în iubire unii față de alții și față de toți, așa cum suntem noi față de voi, 13 ca să întărească inimile voastre, așa încât să fiți fără prihană înaintea lui Dumnezeu și Tatăl nostru la venirea Domnului nostru Isus împreună cu toți sfinții săi. Amin b.

   

  Note de subsol


  a În codicele Vaticanus lipseşte: lui Dumnezeu, iar într-o serie de manuscrise în loc de: colaboratorul, avem: slujitorul evangheliei.
  b În multe manuscrise lipseşte: Amin.
  copiere simplă
  copiere cu trimitere
  copiere cu formatare

  1 2 3 4 5


   
  © 2013 DeiVerbum.ro - un proiect dezvoltat de Catholica.ro în colaborare cu Ercis.ro şi EdituraSapientia.ro