1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Scrisoarea a doua a Sfântului Apostol Paul către Corinteni

traducerea catolică
Editura Sapientia din Iaşi

  Capitolul 13

  1. Pentru a treia oară vin la voi. Orice hotărâre trebuie să fie stabilită după declarația a doi sau trei martori.
  2. Am spus-o mai înainte, atunci când am fost la voi a doua oară, și o spun acum, când sunt departe, celor care au păcătuit mai înainte și tuturor celorlalți: dacă vin la voi, voi fi necruțător,
  3. de vreme ce căutați o dovadă că în mine vorbește Cristos, el care nu este slab față de voi, ci este puternic în mijlocul vostru.
  4. Căci el a fost răstignit din slăbiciune, însă este viu prin puterea lui Dumnezeu. Și noi suntem slabi într-însul, însă vom trăi împreună cu el prin puterea lui Dumnezeu față de voi.
  5. Cercetați-vă pe voi înșivă dacă sunteți în credință, pe voi înșivă să vă puneți la încercare. Sau voi nu recunoașteți că Isus Cristos este în voi? Numai dacă n-ați căzut la încercare.
  6. Sper că recunoașteți că noi nu suntem niște căzuți la încercare.
  7. Ne rugăm înaintea lui Dumnezeu să nu faceți nimic rău, nu ca să apărem noi încercați, ci ca voi să faceți binele, iar noi să fim ca niște căzuți la încercare.
  8. Căci noi nu avem nici o putere împotriva adevărului, ci pentru adevăr.
  9. Într-adevăr, ne bucurăm când noi suntem slabi iar voi sunteți puternici, și tocmai aceasta o cerem în rugăciunea noastră: întărirea voastră.
  10. De aceea vă scriu acestea când nu sunt de față, pentru ca, atunci când voi fi de față, să nu mă port cu asprime după autoritatea pe care mi-a dat-o Domnul spre edificare și nu spre dărâmare.
  11. În rest, fraților, bucurați-vă! Căutați desăvârșirea! Îmbărbătați-vă! Să fiți uniți în același cuget, să trăiți în pace și Dumnezeul iubirii și al păcii va fi cu voi.
  12. Salutați-vă unii pe alții cu sărutul păcii. Vă salută toți sfinții.
  13. Harul Domnului nostru Isus Cristos și iubirea lui Dumnezeu și împărtășirea Duhului Sfânt să fie cu voi toți!

  Anunțarea vizitei apropiate

  Capitolul 13

  1 Pentru a treia oară vin la voi. Orice hotărâre trebuie să fie stabilită după declarația a doi sau trei martori. 2 Am spus-o mai înainte, atunci când am fost la voi a doua oară, și o spun acum, când sunt departe, celor care au păcătuit mai înainte și tuturor celorlalți: dacă vin la voi, voi fi necruțător, 3 de vreme ce căutați o dovadă că în mine vorbește Cristos, el care nu este slab față de voi, ci este puternic în mijlocul vostru. 4 Căci el a fost răstignit din slăbiciune, însă este viu prin puterea lui Dumnezeu. Și noi suntem slabi într-însul, însă vom trăi împreună cu el prin puterea lui Dumnezeu față de voi.
       5 Cercetați-vă pe voi înșivă dacă sunteți în credință, pe voi înșivă să vă puneți la încercare. Sau voi nu recunoașteți că Isus Cristos este în voi? Numai dacă n-ați căzut la încercare. 6 Sper că recunoașteți că noi nu suntem niște căzuți la încercare. 7 Ne rugăm înaintea lui Dumnezeu să nu faceți nimic rău, nu ca să apărem noi încercați, ci ca voi să faceți binele, iar noi să fim ca niște căzuți la încercare. 8 Căci noi nu avem nici o putere împotriva adevărului, ci pentru adevăr. 9 Într-adevăr, ne bucurăm când noi suntem slabi iar voi sunteți puternici, și tocmai aceasta o cerem în rugăciunea noastră: întărirea voastră. 10 De aceea vă scriu acestea când nu sunt de față, pentru ca, atunci când voi fi de față, să nu mă port cu asprime după autoritatea pe care mi-a dat-o Domnul spre edificare și nu spre dărâmare.

  V. CONCLUZIE

  Salutul final

      11 În rest, fraților, bucurați-vă! Căutați desăvârșirea! Îmbărbătați-vă! Să fiți uniți în același cuget, să trăiți în pace și Dumnezeul iubirii și al păcii va fi cu voi. 12 Salutați-vă unii pe alții cu sărutul păcii. Vă salută toți sfinții.
       13 Harul Domnului nostru Isus Cristos și iubirea lui Dumnezeu și împărtășirea Duhului Sfânt să fie cu voi toți!
  copiere simplă
  copiere cu trimitere
  copiere cu formatare

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


   
  © 2013 DeiVerbum.ro - un proiect dezvoltat de Catholica.ro în colaborare cu Ercis.ro şi EdituraSapientia.ro