1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Scrisoarea a doua a Sfântului Apostol Paul către Corinteni

traducerea catolică
Editura Sapientia din Iaşi

  Capitolul 2

  1. Mi-am luat hotărârea să nu vin din nou la voi întristat,
  2. căci dacă eu vă întristez pe voi, cine poate să-mi dea bucurie, dacă nu cel care a fost întristat de mine?
  3. Și v-am scris aceasta ca atunci când vin să nu am întristare de la cei care trebuiau să-mi facă bucurie și sunt convins cu privire la voi toți că bucuria mea este a voastră, a tuturor.
  4. V-am scris în adâncă mâhnire, cu strângere de inimă, și cu multe lacrimi, nu ca să vă întristați, ci ca să cunoașteți iubirea nemărginită pe care o am pentru voi.
  5. Dacă cineva a provocat întristare, nu pe mine m-a întristat, ci pe voi toți, cel puțin în parte, ca să nu spun mai mult.
  6. Pentru unul ca acesta este destulă pedeapsa dată de cei mai mulți,
  7. așa încât este mai bine să-l iertați și să-l îmbărbătați ca să nu cadă de prea mare tristețe.
  8. De aceea vă îndemn să vă arătați iubirea față de el.
  9. Pentru aceasta v-am și scris ca să știu din această încercare dacă sunteți ascultători în toate.
  10. Însă pe cine îl iertați îl iert și eu și ceea ce am iertat, dacă am iertat ceva, am făcut-o pentru voi în fața lui Cristos,
  11. ca să nu ne lăsăm înșelați de Satana, căci gândurile lui nu ne sunt cunoscute.
  12. Când am venit la Troas pentru evanghelia lui Cristos, chiar dacă mi se deschisese ușa în Domnul,
  13. nu am avut liniște în duhul meu pentru că nu l-am găsit pe fratele meu Tit, dar mi-am luat rămas bun de la ei și am plecat spre Macedonia.
  14. Mulțumire fie lui Dumnezeu care ne poartă întotdeauna la victorie în Cristos și răspândește prin noi în orice loc mireasma cunoașterii sale.
  15. Căci noi suntem înaintea lui Dumnezeu mireasma plăcută a lui Cristos pentru cei care se mântuiesc ca și pentru cei care se pierd.
  16. Pentru aceștia suntem mireasma [care duce] de la moarte spre moarte, iar pentru aceia mireasmă [care duce] de la viață spre viață. Și cine este pregătit pentru aceasta?
  17. Căci noi nu suntem ca cei mulți care comercializează cuvântul lui Dumnezeu, ci vorbim cu sinceritate în Cristos din partea lui Dumnezeu și în fața lui Dumnezeu.

  Iertarea celor care l-au ofensat pe Paul

  Capitolul 2

  1 Mi-am luat hotărârea să nu vin din nou la voi întristat, 2 căci dacă eu vă întristez pe voi, cine poate să-mi dea bucurie, dacă nu cel care a fost întristat de mine? 3 Și v-am scris aceasta ca atunci când vin să nu am întristare de la cei care trebuiau să-mi facă bucurie și sunt convins cu privire la voi toți că bucuria mea este a voastră, a tuturor. 4 V-am scris în adâncă mâhnire, cu strângere de inimă, și cu multe lacrimi, nu ca să vă întristați, ci ca să cunoașteți iubirea nemărginită pe care o am pentru voi.
       5 Dacă cineva a provocat întristare, nu pe mine m-a întristat, ci pe voi toți, cel puțin în parte, ca să nu spun mai mult. 6 Pentru unul ca acesta este destulă pedeapsa dată de cei mai mulți, 7 așa încât este mai bine să-l iertați și să-l îmbărbătați ca să nu cadă de prea mare tristețe. 8 De aceea vă îndemn să vă arătați iubirea față de el. 9 Pentru aceasta v-am și scris ca să știu din această încercare dacă sunteți ascultători în toate. 10 Însă pe cine îl iertați îl iert și eu și ceea ce am iertat, dacă am iertat ceva, am făcut-o pentru voi în fața lui Cristos, 11 ca să nu ne lăsăm înșelați de Satana, căci gândurile lui nu ne sunt cunoscute.

  Călătoria în Macedonia

      12 Când am venit la Troas pentru evanghelia lui Cristos, chiar dacă mi se deschisese ușa în Domnul, 13 nu am avut liniște în duhul meu pentru că nu l-am găsit pe fratele meu Tit, dar mi-am luat rămas bun de la ei și am plecat spre Macedonia.
       14 Mulțumire fie lui Dumnezeu care ne poartă întotdeauna la victorie în Cristos și răspândește prin noi în orice loc mireasma cunoașterii sale. 15 Căci noi suntem înaintea lui Dumnezeu mireasma plăcută a lui Cristos pentru cei care se mântuiesc ca și pentru cei care se pierd. 16 Pentru aceștia suntem mireasma [care duce] de la moarte spre moarte, iar pentru aceia mireasmă [care duce] de la viață spre viață. Și cine este pregătit pentru aceasta? 17 Căci noi nu suntem ca cei mulți a care comercializează cuvântul lui Dumnezeu, ci vorbim cu sinceritate în Cristos din partea lui Dumnezeu și în fața lui Dumnezeu.

   

  Note de subsol


  a În câteva manuscrise vechi găsim varianta: ca ceilalţi.
  copiere simplă
  copiere cu trimitere
  copiere cu formatare

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


   
  © 2013 DeiVerbum.ro - un proiect dezvoltat de Catholica.ro în colaborare cu Ercis.ro şi EdituraSapientia.ro