1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Apocalipsul Sfântului Apostol Ioan

traducerea catolică
Editura Sapientia din Iaşi

  Capitolul 15

  1. Apoi am văzut în cer un alt semn mare și minunat: șapte îngeri care aveau șapte plăgi, cele din urmă, căci cu ele s-a terminat mânia lui Dumnezeu.
  2. Și am văzut ceva ca o mare de sticlă amestecată cu foc, iar cei care au învins Fiara, chipul ei și numărul numelui ei, stăteau în picioare pe marea de sticlă, având harpele lui Dumnezeu.
  3. Ei cântă cântarea lui Moise, slujitorul lui Dumnezeu, și cântarea Mielului, spunând: "Mari și minunate sunt lucrările tale, Doamne Dumnezeule atotputernic! Drepte și adevărate sunt căile tale, rege al națiunilor!
  4. Cine nu se va teme, Doamne, și nu va preamări numele tău? Căci numai tu ești sfânt! Toate națiunile vor veni și se vor prosterna înaintea ta pentru că ai făcut cunoscute judecățile tale".
  5. Și după acestea am văzut: s-a deschis în ceruri templul Cortului mărturiei,
  6. iar din templu au ieșit cei șapte îngeri care aveau cele șapte plăgi. Erau îmbrăcați în in curat, strălucitor și încinși la piept cu [cingători] de aur.
  7. Una dintre cele patru ființe le-a dat celor șapte îngeri șapte cupe de aur pline cu mânia Domnului Dumnezeu care este viu în vecii vecilor.
  8. Și s-a umplut templul de fum din gloria lui și din puterea lui și nimeni nu a putut să intre în templu până când se vor sfârși cele șapte plăgi ale celor șapte îngeri.

  Îngerii cu ultimele plăgi

  Capitolul 15

  1 Apoi am văzut în cer un alt semn mare și minunat: șapte îngeri care aveau șapte plăgi, cele din urmă, căci cu ele s-a terminat mânia lui Dumnezeu.
       2 Și am văzut ceva ca o mare de sticlă amestecată cu foc a, iar cei care au învins Fiara, chipul ei și numărul numelui ei, stăteau în picioare pe marea de sticlă, având harpele lui Dumnezeu. 3 Ei cântă cântarea lui Moise, slujitorul lui Dumnezeu, și cântarea Mielului, spunând:
      "Mari și minunate sunt lucrările tale,
      Doamne Dumnezeule atotputernic!
      Drepte și adevărate sunt căile tale,
      rege al națiunilor! b
  4    Cine nu se va teme, Doamne,
      și nu va preamări numele tău?
      Căci numai tu ești sfânt!
      Toate națiunile vor veni
      și se vor prosterna înaintea ta
      pentru că ai făcut cunoscute judecățile tale".
       5 Și după acestea am văzut: s-a deschis în ceruri templul Cortului mărturiei, 6 iar din templu au ieșit cei șapte îngeri care aveau cele șapte plăgi. Erau îmbrăcați în in curat, strălucitor și încinși la piept cu [cingători] de aur. 7 Una dintre cele patru ființe le-a dat celor șapte îngeri șapte cupe de aur pline cu mânia Domnului Dumnezeu care este viu în vecii vecilor. 8 Și s-a umplut templul de fum din gloria lui și din puterea lui și nimeni nu a putut să intre în templu până când se vor sfârși cele șapte plăgi ale celor șapte îngeri.

   

  Note de subsol


  a Combinaţia violentă şi contradictorie de elemente diferite (mare de sticlă amestecată cu foc) simbolizează noua creaţie realizată de Cristos.
  b În unele manuscrise apar alte variante: al sfinţilor sau: al veacurilor, probabil armonizare după 1Tim 1,17.
  copiere simplă
  copiere cu trimitere
  copiere cu formatare

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22


   
  © 2013 DeiVerbum.ro - un proiect dezvoltat de Catholica.ro în colaborare cu Ercis.ro şi EdituraSapientia.ro